Johana Kroupová

Ruská propaganda a neinformovanost lidí na FB. Ráno jsem se zděsila.

17. 04. 2018 8:47:26
Jsem moc smutná i šokovaná, jak se na FB ruská propaganda pevně uchytila. Číst dobré noviny a zpravodajství je pro hodně lidí náročné, takže informace získávají z FB, kde ruská propaganda pracuje dobře. Na plné obrátky.

Kvete jako příroda teď na jaře...
To Rusové umějí opravdu dobře. Falešné informace podávat tak, že tomu mnoho lidí uvěří.. Je nebezpečné vytvářet si názory na FB. Poslouchejte zprávy, čtěte noviny, používejte svůj rozum. To, že je FB promořený profily, které dávají falešné informace proruské a protievropské a hlavně protiamerické, je přece známá věc. A přesto se nechá tolik lidí ovlivňovat.. Proč? Stačí, když propagandistický status napíše někdo, kdo je nám sympatický. Koho známe a je nám milý. A to je cílem. Tak je to právě nastaveno a zaráží mě, kolik jinak rozumných lidí na to “skáče”. Přesně tak, jak je to zamýšleno.
Rusko je dobyvačné a vždy bylo. Území zabíralo komukoli odnepaměti. Lže, vraždí kohokoli, kdo se mu nehodí a není to demokratický režim. Rusové, kteří nežijí v zahraničí, jsou ruskou propagandou ovlivněni ve velké míře (jako v Číně a Severní Korei). Věřili Stalinovi, nyní věří Putinovi. Ale v podstatě se nic nezměnilo. Bohužel. Nejsou sice gulagy, ale jsou vraždy a zatýkání (novinářů a ostatních, kdo se vyjadřují proti Putinovi) a hybridní (a nejen hybridní) válka. Rusko nás ovládalo 40 let. To mladší ročníky možná ani nevědí. Měly by. Měly by vědět, že nebýt Ruska, byli bychom svobodná země a nyní vyspělá jako Rakousko, Německo a další evropské státy. Rusové se nezměnili. Jen tom pokračují jinde (anexe Krymu, apod.). Teď je jejich cílem Sýrie. Mají tam své zájmy. Svou propagandou na sociálních sítích jsou nebezpeční, protože tomu mnoho lidí nekriticky a bez přemýšlení podléhá.
Někteří jsme ruskou okupaci zažili. Jiní ne.. Zeptejte se svých rodičů na ruskou okupaci Československa a mnoha dalších států. Nic se nezměnilo v jejich přístupu. Rusko zůstalo Ruskem.
Tak prosím na FB a sociálních sítích přemýšlejme a nenechme sebou Ruskem manipulovat (vy, co ho propagujete dál).
Ráno jsem se zděsila na FB a napsala narychlo tento mini blog.

Autor: Johana Kroupová | karma: 43.70 | přečteno: 10806 ×
Poslední články autora