Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J16a82n 82S36o77u45č31e33k

3. 4. 2018 12:14

Ta příhoda s tou Američankou jen ukazuje zdegenerovanost části tzv. západní společnosti. No, ale i u nás se asi původní šupačka kamsi vytrácí, protože jak jsem si letos všiml, s pomlázkou chodila i děvčata. Že by i Velikonoce musely být genderově vyvážené?

0 0
možnosti
MT

V Čechách to máte blbý. Ještě že to Morava podrží (nepočítám velká města).

1 0
možnosti
JS

J27a89n 20S92v21a18t71e19k

3. 4. 2018 8:49

Není to zas až tak zlé. V naší vesnici těsně za Prahou chodíme s pomlázkou i dnes, i když starší syn prohlašuje, že příště už nepůjde...

A nejlepší zážitek (a předpokládám že nikoli jen pro zúčastněné pány) bylo jedno pondělní velikonoční ráno v Ejpovicích, kdy jsme ještě coby studenti VŠ proháněli bosy kamarádky po návsi (myslely si totiž, když nám schovají boty, že tomu "uniknou" - výsledkem bylo všeobecné nadšení na obou stranách /M i Ž/ a výhoda nás bosých, protože nám na rozdíl od kamarádek zůstaly aspoň suché boty...). Jen už je to cca 30 let zpátky... ach jo, to to letí...

0 0
možnosti
JS

J75a11n 66S58v35a49t76e48k

3. 4. 2018 8:51

A naše "šlehání" dívek a paní ve vesnici je spíše symbolické - vždy zdůrazňuji, že cílem je "omladit", nikoli "omlátit"... takže nějaké "metoo" nám opravdu nehrozí.

0 0
možnosti
PK

Spíše držíme ty pohanské zvyky související s příchodem a oslavou jara, ale koledníci u nás v prdelovičkách chodí zástupami a protože vědí ,že chceme i jinou koledu než je Hody,hody ...tak si připravují i jiné verze,,no a vždy mi dělalo velké potěšení polít dcery a ženu a vyšlehat je ...;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JK

Sami to nedržíme, velikoce omezujeme jen na výzdobu. Nejsme křesťané ani pohané, nevidíme tedy důvod takový svátek slavit.

Nicméně to nikomu neberu, ani nikoho nesoudím. Tedy kromě Američanky, která bojuje proti místním tradicím policií. To mi přijde minimálně slaboduché.

2 0
možnosti
HB

No já nevím. Velikonoce mají víc tváří. Když přijdou sousedi a známí pánové s upletenou pomlázkou, dostanou barvené vajíčko, případně něco sladkého. Alkohol nenalévám nikomu.

Pokud si o Velikonocích někdo něco kompenzuje a řeže holky jak žito, tak je to nekulturní hovado - nemá to co dělat s Velikonocemi, jde o jeho osobnost. Stejně tak alkoholici, kteří berou tyto svátky jen jako příležitost se ožrat jak dogy.

Jen jednou se mi stalo, že někdo přitlačil na pomlázku víc, než bylo vhodné. Místo vajíčka dostal dveřma přes čumák. Mlátit se nenechám, ale proč kvůli malému procentu násilných nebo ožralých pitomců rušit celé Velikonoce, to nechápu.

3 0
možnosti
JS

Nemec vysvetluje povahu ceskeho naroda....

Například dětský psycholog Hans-Jürgen Prügel pro německý magazín Gesunde Kinder uvedl, že je rád, že tato otřesná česká násilnická tradice skončí. „A s ní také schéma, v němž vyrůstají české děti. Žádnému dítěti na světě nemůže být příjemné, když někdo bije jeho maminku,“ konstatoval a podivil se nad tím, že tato tradice vůbec tak dlouho přetrvávala. „Zřejmě to souvisí s mentalitou národa,“ naznačil.

1 4
možnosti
MK

Ich habe gesunde Kindern a to každé Velikonoční pondělí své ženě a dceři nařežu. Nikdy si nestěžovaly a mám zato, že to mají rády. Připomínám, že má žena má velký doktorát a dcera studuje medicínu:-).

7 0
možnosti
MK

Na Moravě pořád Velikonoce máme :-). Ale když nám pořád někdo tvrdí, že jsme Češi.....nevím, jak to s nama dopadne.

3 0
možnosti
MT

Já jsem Čech ze starobylých moravských rodů s kapkou francouzské a slovenské krve.

Moravský národ má podobnou míru vlastního sebeurčení jako ostatní "české" kmeny (Čechové, Lučané, Pšované, Charváti či Lemuzi) a toto sebeurčení je konstruktem 19. století. Bavoři jsou ostatně Němci.

Velikonoce na Moravě nemáme (nevlastníme je), Velikonoce slavíme.

0 0
možnosti
OU
PA

U nás tedy nemizí. Ráno jsem byl koledovat s dětmi asi hodinu. Pak šlo samy koledovat ještě asi hodinu. Žena už rozdala plný košík sladkostí a kluci jeli před hodinou ještě koledovat se známou do vedlejší obce. KAždých pár minut vidím pod oknem další koledníky. Jen by mne zajímalo, jak dopadla parta mladíků ve věku 13-19, které jsem z dálky ráno viděl jak se posilňují.

2 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2169x
Johana Kroupová - bloggerka, psychoterapeutka, spisovatelka a publicistka. V roce 2017 jsem založila povídkový e-book Anglická promenáda na webu www.textyjohana.cz. Žiji v Praze, mám syna, kocoury a manžela. Již od roku 2002 pracuji jako privátní psychoterapeut a psycholog, více na www.psychoterapie-blog.cz.

Seznam rubrik